Menu
U sorteert voor, wij doen de rest!

ZO doen we dat!

Natuurlijk, we kunnen heel hard roepen dat we de hoeveelheid huishoudelijk afval willen verminderen, maar de vraag is HOE we dat doen. We geven graag een paar tips. Bewust afval scheiden, dat begint al met een paar kleine stappen. De eerste stap is producten te kopen met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal. Dat is in deze consumptiemaatschappij waarin wij leven nog niet zo gemakkelijk, maar het kan!

Tips voor thuis afval scheiden

  1. Doe bewust boodschappen: zit een product zowel in karton als in plastic verpakt? Onnodig veel verpakking! Credo? Laten staan.
  2. Zorg voor een bakje in de keuken voor de etensresten: Zet een klein bakje in de keuken bijvoorbeeld op het aanrecht waar de schillen en etensresten in kunnen. Zo verdwijnt het niet (ongemerkt) uit gemak in de afvalbak. Aan het einde van de dag kan je het bakje leeg gooien in de Biobak.
  3. Gooi etensresten in de Biobak: teveel eten gemaakt dat net niet genoeg is om een kliekje voor de volgende dag van te maken? Gooi etensresten in de Biobak.
  4. Betrek de kinderen: niemand die meer oog heeft voor het milieu en het behoud van de aarde als een kind. Betrek daarom je kinderen bij het scheiden van afval. Maak het voor hen ‘een manier van leven’, dat kunnen zij ook weer doorgeven!
  5. Zorg voor gekleurde afvalbakken: dat lijkt een gekke tip, maar heeft u drie verschillende bakken in de garage of schuur staan, dan maakt dat het scheiden van afval gemakkelijker.
  6. Maak al het afval zo plat mogelijk: daardoor kan er meer in de Sortibak.
  7. Gooi het afval los in de Sortibak: dat heeft twee voordelen. Er past meer in de bak en Omrin kan het afval kan bij de verwerking gemakkelijker nascheiden.