Producten testen

Wil jij net als Tjitske Reidinga, Boer Tom en Bauke Mollema ook een product testen waardoor jij minder afval krijgt? Meld je dan aan als ambassadeur.

Ja, ik word ambassadeur

Reviews van ambassadeurs

Deze ambassadeurs hebben net als Tjitske Reidinga, Tom Groot en Bauke Mollema al een product getest, waardoor zij minder afval krijgen! Bekijk hier hun review:

Review van Fenny (uit Waskemeer)

(5 sterren)

“Door foodwraps verminder je op een simpele manier afval. Alle kleine beetjes helpen.”

Opmerking
“De foodwrap zelf ziet er op het eerste oogopslag uit als een dikker bakpapiertje. Door de ‘bijenprint’ en lichte kleur oogt het als een duurzaam product. Het is makkelijk te gebruiken, Je vouwt het gewoon dubbel en that’s it. De ideale vervanging van aluminium folie of vershoudfolie. Je vermindert op een simpele manier het gebruik van plastic en aluminiumfolie. Dit product leidt dus echt tot minder afval. Je hebt minder plastic/aluminiumfolie nodig om je producten vers te houden. Het is misschien maar een beetje afval wat je bespaart, ik gebruik tenminste niet dagelijks van dit soort folie, maar iedere druppel op de gloeiende plaat is er weer één en ze zorgen samen vanzelf voor een plasje water :). Kortom alle kleine beetje helpen! Voor dagelijks gebruik vind ik persoonlijk de maat Medium aan de kleine kant. Google vertelde me dat er ook speciale broodzakjes van dit formaat zijn. Ik denk dat ik daar nu naar ga kijken of dat wat voor ons is, aangezien mijn man dagelijks naast zijn broodtrommel ook een paar plakjes brood in een zakje mee neemt naar het werk.”

———————————————————————————————————————————————–

Review van Jasmijn (uit Leeuwarden)

(4 sterren)

“Een wasbare luier werkt prima, ik kan hier wel aan wennen. Met wegwerpluiers heb je echt zakken meer afval!“

Opmerking
“Ik mocht deze mooie zachte wasbare luier testen voor mijn dochter Elin. Deze luier heeft echt een prachtige print! In het begin was het wel heel veel uitzoeken hoe het nu precies werkt, maar het resultaat is goed! De luier blijft droog en het is ook niet zo dik als ik had gedacht. Het is wel extra was, maar met wegwerpluiers heb je echt zakken meer afval! Ik zou echt wel kunnen wennen aan wasbare luiers. Maar ik verwacht mijn dochter binnen een jaar uit de luiers is. Als ze wat jonger was, had ik er zeker meer aangeschaft. We blijven de wasbare luier nu gebruiken voor de nachten.”

———————————————————————————————————————————————–

Review van Bernd (uit Spanga)

(3 sterren)

“De deostick ziet er stijlvol uit, ruikt fris en het is makkelijk in gebruik. Bovendien, de deostick leidt echt tot minder afval!”

Opmerking
“Ik heb de deostick in een kartonnen verpakking getest. Deze deo stick is stijlvol en modern. Iets wat ik op het uiterlijk zeker zou kunnen aanschaffen. Daarbij ruikt het plezierig fris en is makkelijk in gebruik. Ik denk dat het duw mechanische om de stick eruit te krijgen iets verder omhoog moet kunnen. Nu moest ik deo met de vinger uit de verpakking halen en onder de oksel smeren. Als de stick verder eruit zou kunnen is het absoluut een vervanging van mijn roller. Daarom krijgt de deostick van mij drie sterren. De deostick leidt wel echt tot minder afval, want de roller die ik nu gebruik is van plastic.“

———————————————————————————————————————————————–

Review van Agnes en dochter Emma (uit Sneek)

(4 sterren)

“Voor ons zijn de tandpastatabletten een blijvertje! Ze werken heel goed en het glazenpotje is oneindig en 100% recyclebaar!”

Opmerking
“Wij hebben de tandpasta in tabletjes geprobeerd. Het lijken kleine pepermuntjes en daar ruiken ze ook naar. Het was eerst wel een beetje vreemd, want je moet eerst op een tabletje kauwen, maar uiteindelijk is het hetzelfde en het werkt heel goed. En je hebt een frisse pepermuntsmaak na het tandenpoetsen. Wel zou ik de tabletten nog in verschillende smaken willen. Het gebruik van tandpasta tabletten is een hele kleine aanpassing die voor iedereen makkelijk is. Je hebt geen plastic tubes meer, dus dit product leidt écht tot minder afval. Het glazenpotje is namelijk oneindig en 100% recyclebaar! Al met al is het voor ons wel een blijvertje!”

———————————————————————————————————————————————–

Review van Thea (uit Scharsterbrug):

(4 sterren

“Al die plastic flessen waar shampoo en crèmespoeling in zitten zijn niet meer nodig. Op naar een plasticvrije badkamer!

Opmerking
Ik vind het resultaat goed, want het wast m’n haar wel goed schoon, maar ik vind de geur van deze shampoo niet zo lekker. Ik zou het product wél dagelijks willen gebruiken. Ik gebruik namelijk al een lange tijd shampoo bars en daar ben ik heel tevreden over. Ik vind deze specifieke bar niet zo geweldig vanwege de geur en ik kreeg last van een branderig gezicht, maar dat heb ik met mijn andere shampoos niet. Dus ik ben zeker pro shampoo bar!

De Shampoobar is gewoon een rond stuk zeep met een logo erop. Niet heel bijzonder, maar dat hoeft ook niet. Ik vind deze shampoo bar niet zo heel lekker ruiken. Het ruikt wel fris, maar ik vind het een beetje te schoonmaakmiddel achtig. Heb liever een beetje een bloemig geurtje. Ik vind het product makkelijk om te gebruiken.  Even nat maken en tussen je handen schuimen of direct op je haar schuimen en dat werkt prima. De shampoo schuimt goed.

De verpakking is van karton. Het is een soort bakje waar de shampoo bar in ligt met een huls/sleeve eromheen. De shampoo bar zelf is net als een stuk zeep van vroeger, maar dan rond. Ligt fijn in de hand. Een shampoobar leidt écht tot veel minder afval. Al die plastic flessen waar shampoo en crèmespoeling en body wash in zitten zijn niet meer nodig. Op naar een plasticvrije badkamer!

———————————————————————————————————————————————–

Review van Meryl (uit Leeuwarden):

(5 sterren)

Mijn was werd zelfs op 30 graden helemaal schoon. Én dit product leidt echt tot minder afval.”

Opmerking
Ik was bang dat de echt vuile was (van hardwerkende man en ravottende kleine mannen) misschien niet helemaal schoon zou worden. Maar gewoon op 30 graden met de wasnoten is het super gelukt! Ik zou dit product zelf dagelijks willen gebruiken, want het is veel beter voor het milieu. Ik denk ook voor je portemonnee en dus geen gesjouw en gemors met grote verpakkingen wasmiddel. Ik heb ook echt het idee dat dit product leidt tot minder afval. Je hebt de verpakking van het wasmiddel niet meer!

De wasnoten zijn eigenlijk alleen de harde schil van de noot. Het zakje is blauw-wit gestreept. De noten zien er eerlijk gezegd niet uit als wasmiddel, maar het zakje maakt het geheel erg mooi. Ik had niet het idee dat er een geur af kwam. Ik vind het product gemakkelijk om te gebruiken, want je hebt geen gehannes met een zware wasmiddel-verpakking, geen gemors. Het resultaat is goed en het voldoet meer dan aan mijn verwachtingen.