5 uitspraken die zó de prullenbak in moeten

Je hoort ze vaak op verjaardagen; van die zelfverzekerde uitspraken die regelrecht de prullenbak in moeten. Vermoeiend.. Tijd om daaraan een einde te maken. Door duidelijk te maken dat ze fout zijn én uit te leggen hoe het wél zit.

1. ‘Thuis afval scheiden heeft geen zin. Het komt toch allemaal op één bult!’

Deze uitspraak mag regelrecht in de prullenbak! Al het afval dat we scheiden zoals gft, papier, glas en textiel wordt hergebruikt. En plastic, blik en drinkpakken ook! Deze halen we uit jouw restafval. Hier worden weer nieuwe producten van gemaakt, zoals een plantenbak, een stofzuiger en zelfs een koffiezetapparaat!

2. ‘Al het afval in de grijze bak wordt toch verbrand!’

Deze uitspraak mag rechtstreeks in de prullenbak. Doe hem dan meteen maar in de grijze bak! Want bijna alles in jouw grijze bak kunnen we recyclen. Zo halen we bijvoorbeeld plastic, blikjes en drinkpakken uit jouw restafval. Organisch materiaal, zoals in luiers halen we er ook uit! Vies? Welnee, daar maken we Biogas van. Bijna al onze vrachtwagens rijden fossielvrij op ons Biogas!

3. ‘Thuis plastic scheiden is beter voor het milieu!’

In de prullenbak er mee! Plastic mag bij ons in de grijze bak. Wij halen namelijk al het plastic er achteraf uit. Zo halen we veel méér plastic uit jouw afval. Hier worden weer nieuwe producten van gemaakt, zoals een plantenbak, een stofzuiger en zelfs een koffiezetapparaat! Daarbij heb jij niet nóg een container aan huis. En rijden wij één route en dus duurzame kilometers!

4. ‘Glas komt toch allemaal weer in één bak terecht!

Nope! Weer zo’n uitspraak die regelrecht in de prullenbak mag! Onze vrachtwagens hebben namelijk 3 compartimenten. Wit, bruin én groen glas blijft dus gescheiden. Ook nadat jij het op kleur (!) in de glasbak hebt gedaan. Wist je dat glas 100% en eindeloos recyclebaar is? Het toppunt van recycling!

5. ‘Kapot textiel hoort niet in de textielcontainer! Want dat kun je toch niet meer dragen!’

Kapot textiel kun je niet meer dragen, maar wél hergebruiken. Ál je (kapot of versleten) textiel hoort in de Textielbak. Want bijna ál het textiel wordt hergebruikt. Zo wordt van kapot textiel dekens, vilt of garen voor vloerbedekking gemaakt. Kortom, deze uitspraak kan regelrecht de textielbak in!