Menu
U sorteert voor, wij doen de rest!

Omrin’s Pizzaparty voor betere afvalscheiding


Maandag 26 augustus jl. vond de eerste ‘Omrin’s Pizzaparty’ plaats. Tijdens de LEIP! Intromarkt in de Prinsentuin in Leeuwarden kregen studenten vragen over pizza, de stad Leeuwarden en… afval.

Serieuze ondertoon
Hoewel de kleurrijke stand en de vrolijke presentator voor veel glimlachende gezichten zorgde, was er ook een serieuze ondertoon. Vervuilde pizzadozen, afval dat dikwijls in de verkeerde afvalbak belandt, wordt als onderwerp aangesneden om kennis en bewustzijn over afvalscheiden te vergroten. Gezien de vele ‘oohs’ en ‘aha’s’ was het in de meeste gevallen niet bekend dat een vervuilde pizzadoos niet bij het oud papier hoort, maar in de Sortibak. Vervuild papier, door bijvoorbeeld vet, kan namelijk niet meer worden gerecycled.

Leeuwarden, Sneek, Heerenveen
De volgende Omrin’s Pizzaparty is aanstaande zaterdag 1 september. Dan staat Omrin, samen met Domino’s Pizza, in het centrum van Leeuwarden. Kom langs de vrolijke stand, doe mee en win leuke prijzen! Op zaterdag 8 september is Sneek (Schaapmarktplein) aan de beurt en op zondag 16 september komen we langs in Heerenveen (Abe Lenstra stadion).

Scheidingtips
Meer tips en weetjes over afvalscheiden? Check de scheidingswijzer!